واقعیت مجازی راهکار ناسا ؛ این تکنولوژی نوظهور می تواند توانایی های بشر را در بسیاری از زمینه ها و حتی تجربیاتی که به دست آوردن آن ها بسیار دشوار است افزایش دهد.

آموزش فضانوردان برای قرار گرفتن در محیطی که هیچ جای کره زمین یافت نمی شود، همیشه یکی از مهم ترین دغدغه های ناسا بوده است. تکنولوژی واقعیت مجازی دقیقا همان چیزی است که توانسته این مشکل ناسا را حل کند. تداعی کردن محیط سیاره های دیگر تنها در یک هدست که روی صورت قرار می گیرد!

ناسا برای آموزش فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی معمولاً از شبیه سازهای فیزیکی استفاده می کند تا آنها را برای انتقال به فضا آماده کند اما با پیشرفت های حاصل شده در واقعیت مجازی، فناوری مذکور به گزینه جدیدی برای این کار بدل شده و امکان تمرین در محیطی شبیه سازی شده با گرانش صفر را برای فضانوردان فراهم می کند.

بر اساس خبرهای منتشر شده اخیراً سازمان فضایی با همکاری کمپانی مطرح آکیلس توانسته تجربه واقعیت مجازی «Mission:ISS» را توسعه دهد. همچنین SIM NASA نیز در حال توسعه موتور آنریل است که هر دو در هدست های آکیلس ریفت و اچ تی سی وایو استفاده خواهند شد.

لازم است اشاره شود که فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی به هنگام تجربه SIM اظهار داشتند که احساس منتقل شده در آن بسیار نزدیک به جا به جا کردن اجسام در گرانش صفر است. تمرین مورد اشاره به کاربر امکان تعمیر قسمت های مختلف به صورت مجازی را داده و فضانورد می تواند با کنترلرهای هدست وایو اجسام مجازی را در محیط ISS تجربه کند.

همچین لازم به ذکر است که تیم تحقیقاتی برای انتقال هرچه بهتر حس قرار گرفتن در فضای بدون جاذبه، از یک بازوی متحرک برای معلق نگه داشتن فضانورد در هوا نیز استفاده می کنند.

ناگفته نماند با وجود آنکه توسعه شبیه ساز ناسا هنوز به اتمام نرسیده اما به گفته «نویِس»، تیم SIM قصد دارند تا نسخه از آن را نیز برای استفاده عموم منتشر کنند اما هنوز تاریخی برا عرضه آن عنوان نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *